Detoksifikasyon Ne Demektir? Nasıl Yapılır?





Detoksifikasyon Ne Demektir? Ne Elde Edilir?

Detoksifikasyon konusunda bilgili ve bilinçli olmak bir anlamda hayatı yeniden yaşamaya başlamak demektir. Detoksifikasyon sonrası enerji yenilenmesi olur. Detoksifikasyon organları: bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi, böbrekler, mesane, lenf dolaşımı, deri ve akciğerdir. Sağlıklı olabilmek için bu organların uyumlu ve iyi çalışması gerekir. Atıkların vücuttan atılması doğal olarak bu organlar vasıtası ile olur. Atıklar vücuttan uzaklaştırılmazsa hastalıklar kendini göstermeye başlar.

Hacamatla Detoksifikasyonun Sonuçları

Diyet, egzersiz, ve yaşam tarzı detoksifikasyonun kalitesini etkiler. Toksinlerin vücudumuzda yaptığı hücresel hasarı, bağışıklık sistemi ve beslenme onarma yoluna gider. Hacamat tedavisinde atılan çiziklerin her biri nörolojik stimülasyon yani sinirsel uyarı yapar ve bu da organizmada regülasyon yani düzenleme ve dengeleme faaliyetine sebep olur. Hacamatla oksijen ve besin taşıma kapasitesi, yüksek kan dolaşımı artar. Tepeden tırnağa bütün organlar bu durumdan yararlanacağı için vücutta harika bir zindelik ve enerji oluşur. Tıbbi hacamat tedavilerinin iskelet sistemi üzerinde eklem hareket açıklığını ve kas gücünü artırdığı klinik deneylerle kanıtlanmıştır. Bu durum kişinin enerjisini rahatça harcayıp rahatlamasına sebep olur. Reflekslerinde iyi olması ile günlük bedensel işlerini kolayca yaparlar. Asidite, sindirim, boşaltım, uyku, üreme, ağrı yönetimi vücudumuzda bütün biyolojik fonksiyonları etkiler. İltihaplı gergin kaslar ve eklemler durgunluk yapar.

Detoksifikasyon Olmayan Vücutta

Durgunluk ve blokaj olur. Önceden kolaylıkla akan hayat enerjisi hapsolmuş olur. Durgun kan ve hücreler arası sıvı hareketsizlikten ısınır ve doğal olarak vücut ısısı artar ve ateş olur. Ateş olması vücuttaki kimyasal olayların dengesini bozar. Durgunluk hastalık yapar, mikrop üremesi, yapışkanlık artar. Anaerop aktivite ve fermentasyon artar. Bütün bu olanlar hastalıkları aktive eden sebeplerdir. Kan pıhtısında artma, inme, kalp krizi bu sebeplerle oluşur.
Tıbbi hacamat tedavisi ile vücudun dengesini tekrar oluşturup iltihap, tıkanıklık ve blokajları kaldırıp optimal dolaşıma geri dönmek mümkündür. Hacamat tedavisi muhtemel hastalıkları da önleyebileceği için her yönüyle tam bir tedavidir.
Hacamat tedavisi sonrasında; mide, barsak yaraları yani gastrit, mide ülseri, makatta oluşan fissür, fistül, çatlaklar, karaciğer, böbrek hasarları,vücut iç organları veya dışarıda ciltte olan kronik yaraların temizlenmesi ve iyileşmesi hızlanır.
Dr. Turanşah Tümer

Medya&Basın

10 Yıldır Sizlerle Birlikteyiz..

RANDEVU AL

HIZLI RANDEVU AL

Doktorlarımızla yapacağınız ön görüşme-muayene ücretsizdir. Lütfen formu eksiksiz doldurunuz...